Google Website Translator Gadget

Доброволци

- може да осиновите коте или котка
- може да осигурите временен дом
- може да кастрирате Вашата домашна котка и/или да организирате безплатна кастрация на котките, живеещи на Вашата улица
- може да станете наш доброволец и да ни помагате с малко от времето си
- може да популяризирате дейността ни пред Ваши познати, роднини, колеги, семейство.
- може да разпечатате и разпространите нашия плакат и нашата информационна брошура.
- може да дадете пример на околните като сами се погрижите да заведете бездомна или Вашата собствена котка на кастрация.
- може да направите дарение чрез бутона Pay Pal вляво или по сметката на сдружението:
Банкова сметка на Сдружението, по която можете да направите дарение:
Юробанк И Еф Джи България АД
BIC: BPBIBGSF
IBAN BG17BPBI79421077310201
Сдружение "Приятели на котката"

По-долу описваме част от дейностите, в които ние и нашите подопечни ще сме изключително благодарни, ако се включите. Свържете се с нас на catfriendsbg@abv.bg , за да обсъдим. Благодарим ви!

Приемни домове

Всъщност каквито и усилия да положим, в крайна сметка всичко опира до приемния дом. А всички знаем и сме изпитали на собствен гръб колко е трудно да се нагърби човек с временна грижа и да приюти животинче за кратко. Като че ли, дори и абсурдно да звучи, по-лесно се намира постоянен дом от приемен. Ето
линк към подробна тема относно приемната грижа.


Превоз в рамките на София

Всеки път, когато трябва да отреагираме за пострадало животинче или просто да заведем коте за ваксина, ние молим за помощ. Когато никой не откликва - ползваме такси. Това е крайно неподходящо, защото е скъпо, а и защото са малко шофьорите, съгласни да превозват животни. Нашите котки са винаги в транспортни боксове, които поддържаме чисти, дестинацията е ясна предварително и обикновено е в рамките на София и в извънработно време. Има и изключения - спешни случаи.


Спешни случаи

Понякога се налага да отреагираме бързо. Ако сме на работа и не можем да се измъкнем, всяка навременна помощ може да е животоспасяваща. В такива случаи, ще се радваме, ако има на кого да разчитаме, за да заведе светкавично раненото коте до клиниката, с която работим.

Координиране на транспорт за чужбина

Когато не успеем да намерим дом на котките в страната, се обръщаме към партньорска организация в чужбина. Осиновяванията там са рядкост - няколко пъти в годината, затова не трябва да пропускаме шанса. Ако има възможност за път, имаме необходимост от координация: запазване на билет, осигуряване на транспорт до летището, координиране с отсрещната страна и с приемния стопанин тук, намиране на пътуващ човек, който би се съгласил да лети с котето и т.н.

Информация и превод

Независимо дали е събиране на информация за лекарство или заболяване, или просто търсене на информация за потенциални партьорски/дарителски организации, намирането на определени данни е важно за нас. Превода от и на английски, немски, френски и холандски е също огромна услуга за нас.

Кореспонденция

Поддържаме кореспонденция с много хора: потенциални осиновители, приемни семейства, хора, които ни уведомяват за нови случаи, нови стопани.

Поддържане на блог/теми във форума

Всеки знае, че за да пишеш истории се иска вдъхновение и щипка талант. Каним ви да предизвикате писателя в себе си!

Фотография

Сами знаете, че най-добър шанс за осиновяване имат добре сниманите животни. Ще се радваме на помощ - имаме всякакви фотомодели, някои даже обичат да позират :)

Събиране на средства

Ето тук сме най-зле. Не веднъж наши подопечни, получили уникален шанс за осиновяване в чужбина, не са могли да заминат с първия възможен транспорт, защото не сме успели да съберем финансови средства. Не веднъж сме взимали заеми, за да върнем заеми, взети за лечение на пострадала котка. Затова всеки, който може да ни помогне да се справим със събирането на средства, било финанси, лекарства, храна или консумативи, е повече от добре дошъл!

Кастрация

Често получваме сигнали от хора, които се грижат за котките пред блока си. Те биха искали ние да поемем и организираме кастрицията на животните. За съжаление често не могат да се възползват дори от програмите за безплатни кастрации, защото им е физически трудно да хванат котката и да я заведат във ветеринарната клиника. Понякога това са възрастни хора, които трудно се придвижват, например. Тук вашата помощ е от изключителна важност, за да предотвратим появата на нежелани котенца, които ще страдат и умират от кучета, автомобили и човешка ръка – в този форум за съжаление примери много за пострадали и починали животни. Какво може да направите вие: ще ви свържем с човека, подал сигнал, за да направите организацията, ще хванете и заведете животното до клиниката, ще обсъдите случая с вет. докторите и в последствие ще го върнете обратно. Естествено, първият път ще бъдем заедно.