Google Website Translator Gadget

сряда, 23 февруари 2011 г.

Стани наш доброволец и направи света малко по-добър!

Превоз в рамките на София
И двете с Мария не шофираме. Всеки път, когато трябва да отреагираме за пострадало животинче или просто да заведем коте за ваксина, ние молим за помощ. Когато никой не откликва - ползваме такси. Това е крайно неподходящо, защото е скъпо, а и защото са малко шофьорите, съгласни да превозват животни.
Нашите котки са винаги в транспортни боксове, които поддържаме чисти, дестинацията е ясна предварително и обикновено е в рамките на София и в извънработно време. Има и изключения - спешни случаи

Спешни случаи
Понякога се налага да отреагираме бързо. Ако и двете сме на работа и не можем да се измъкнем, всяка навременна помощ може да е животоспасяваща. В такива случаи, ще се радваме, ако има на кого да разчитаме, за да заведе светкавично раненото коте до клиниката, с която работим.

Координиране на транспорт за чужбина
Когато не успеем да намерим дом на котките в страната, се обръщаме към партньорска организация в Германия. Осиновяванията там са редки - няколко пъти в годината, затова не трябва да пропускаме шанса. Ако има възможност за път, имаме необходимост от координация: запазване на билет, осигуряване на транспорт до летището, координиране с отсрещната страна и с приемния стопанин тук.

Информация
Независимо дали е събиране на информация за потенциален осиновител в Интернет, търсене на данни за лекарство или болест, или просто търсене на информация за потенциални партьорски/дарителски организации, намирането на определени данни е важно за нас.

Кореспонденция
Поддържаме кореспонденция с много хора: потенциани осиновители, приемни семейства, хора, които ни уведомяват за нови случаи, нови стопани.

Поддържане на блог/теми във форум
Всеки знае, че за да пишеш истории се иска вдъхновение и щипка талант. Каним ви да предизвикате писателя в себе си!

Фотография
Сами знаете, че най-добър шанс за осиновяване имат добре сниманите животни. Ще се радваме на помощ - имаме всякакви фотомодели, някои даже обичат да позират :)

Няма коментари: