Google Website Translator Gadget

неделя, 8 май 2011 г.

Пухчо, Белуша и Чернуша: тяхната тъжна история

Не зная как да започна... Това е една тъжна история за много любов, 3 котки и Агелина - една добра жена. Запозна ни Анелия, друг прекрасен  човек, на когото се опитваме да помагаме.

С Агелина говорихме няколко пъти по телефона и й помогнахме да кастрира Пухчо. А днес се запознахме с нея и котаците: Чернушка и Белушка са на 10 години, а Пухчо е на 4. Дебели, едри, добре гледани, много обичани котки. Може би са по 6-7 килограма. И тримата са кастрирани, редовно обезпаразитявани, с хигиенни навици. Спят в леглото й, бялата в главата й, а черната в краката й. Пучо, 'бебето', завит :)

Хранят се с котешка храна, макар понякога за самата Агелина да няма какво да яде. Обещахме следващия път да дойдем с подаръци, неудобно ни стана, че сме неподготвени...

Агелина е била медицинска сестра в детска онко-болница, преди няколко години се е пенсионирала, но доскоро е работила - чистила е магазин. Но са я съкратили. От тогава я следват мрачни мисли и проблеми със здравето. При медицински процедури, които да облекчат здравословното й състояние, се запознава с Анелия, което й казва за нас. Двете жени се притесняват, че ако не дай Боже, нещо им се случи, няма кой да се погрижи за животните.

Както знаете, имали сме случаи, при които наследниците изхвърлят животните след смъртта на стопаните им. Жалко и тъжно. Именно от това се притесняват Анелия и Агелина. Говорили са с близките си, които искрено са им отговорили, че ще 'покажат вратата' на животните, нямало кой да поеме грижата. Но за Максим ще ви разкажем отделно. Това е друга история.

Макар на Агелина да й е изключително тъжно и да се разплака само при мъсълта, че биха се разделили, тя обмисля въжможността да евтаназира 'двете баби', както ги нарича, ако се чувства по-зле. Ние й говорихме и се надявам, разубедихме. Но така или иначе, тя не вярва, че някой ще иска да осинови двете баби.

И тук е вашата роля - нека потърсим дом поне на Пухчо. Той е млад, има много живот пред себе си.

Ето го и него


















Пухчо е спокоен, малко плашлив от чужди хора, не е свикнал с непознати. Много е смешен и пухкав - обича да спи завит - така го заварихме :) Не хареса светкавицата на фотоапарата, то си е видно.

Ето и снимки на Белуша и Чернуша, ще ги познаете лесно :)






Няма коментари: