Google Website Translator Gadget

неделя, 26 септември 2010 г.

Първа среща с Козета и Гаврош

Отлагам пускането на тази тема от няколко дни, защото се чудех дали е редно да ви плаша със снимките на най-новите ни страдалци, но мисля че поне тук мога да ги представя в автентичния им вид.

Качена снимка


Качена снимка

Качена снимка


Качена снимка


Качена снимка


За тези двамцата ни писа една дама, на която и било ужасно мъчно за тях ама ходела на работа и не можела да ги заведе на лекар видиш ли ... та ни призоваваше да измислим план за спасението им, но дори не си направи труда да пусне една снимчица, да укаже малко по-ясно местоположението им, па ако не друго поне да беше казала от София или от Варна е, защото в писмото и се говореше за магазин Слънчоглед, а такъв има и в двата града. Е, както и да е! С малко личен рисърч и две ходения в обедни почивки или след работа успях да изнамеря и мястото и котенцата. Веднага ми стана ясно, че в този си вид и здравословно състояние няма да ги бъде без преглед, обезпаразитяване, лечение и силна храна.
Безкрайно много благодаря на Fullmoon, с която в почивния ден ги отведохме на лекар и която самоотвержено прескача огради, за да ги заловим!
Сега мъниците са изкъпани и обезпаразитени. Настанени са на стационар. Оказа се, че някак са оцелели след прекаран калицивирус и затова муцунките им са в ранички. Опадалата козинка вероятно е от ордите бълхи, които пируваха върху измършавелите им телца и от недохранване. Някой от идните дни ще ида да ги наснимам пак и да ви покажа едни малко по-приветливи физиономийки :smile:.

Няма коментари: