Google Website Translator Gadget

събота, 25 юни 2011 г.

Историята на малката парашутистка

Иван се свърза с нас с молба да му помогнем да намери дом на пострадало коте.
Иване, благодарим на теб и на всички откликнали, за да помогнат на бебката!


Малката парашутистка

“Малката парашутистка” била намерена от нощната охрана на сградата където работя. По думи на пазача “чуло се силен удар”, след което той открил безпомощно малко коте, в локва кръв, под вътрешното стълбище на сградата. С малко предистория може да се заключи, че майката, която ги роди преди месец и половина в мазето на сградата е тръгнала да ги пренася. Не се знае обаче, как котето се е озовало на височина, достатъчна да го убие след приземяване върху гладкия мрамор при партерния етаж.
Та, намерих “Малката парашутистка” в понеделник сутрин, в един от ъглите на коридора на партерния етаж на сградата, в трагично състояние. С помощта на Гергана Гъчева я заведохме в Централна Ветеринарна Клиника, където след началния медицински преглед бяха установени: хипогликемия, субнормална температура, травма на небцето, травма на долната челюст, сериозен шок на всички организмови тъкани. С помощта на д-р Генов и дежурния екип, до вечерта телесната температура на котето беше преведена в по-нормални граници, въпреки че риска от фатален край далеч не бе преминал.
На другия ден, след проведени кръвни изследвания се оказа, че котето е загубило много кръв и има анемия. Животоспасяващо бе да намерим донор, от който да се прилеят 20 милилитра кръв на “малката парашутистка”. С помощта на Гергана, Крис и Огнян и тяхната котка “Мишка”, тази трудна задача бе извършена (Благодарности към Кристиян Проданов, Огнян Димитров и Гергана Гъчева!).
Близо 24 часа след кръвоприливането и редица изследвания, докторите решиха да оперират небцето на бебока. Операцията мина успешно!!! Благодарим на целия екип на Централна Ветеринарна Клиника - гр. София! Специални благодарности отправям към д-р Анатолий Замфиров, д-р Mирослав Генов, д-р Михаела Лулчева и всички грижели се за това коте!
Сега, 5 дни след инцидента, “малката парашутистка” бе изписана от клиниката и е със сравнително по-добри медицински показатели. Тя се намира времено в добри ръце, но за съжаление не може да остане задълго. Проблем остава и нейната долна челюст, т.к. тя отказва да се храни, при което се налага насилствено хранене на всеки 2-3 часа. Надяваме се, че преодолявайки тези не малко и не леки премеждия, нашета принцеса ще се справи и с последното препядствие по пътя към нормален котешки живот. Нещо повече, ще направим всичко възможно това да се случи!
Искрено благодаря на всички, които по един или друг начин помогнаха и дадоха шанс на този бебок. Това са: Гергана Гъчева; д-р Анатолий Замфиров; д-р Mирослав Генов; д-р Михаела Лулчева, както и останалите от екипа на Централна Ветеринарна Клиника – София; котето Мишка; Кристиян Проданов, Огнян Димитров, Гергана Ангелова; Теодора Сакалийска; Матилда Йолашка; Райка Янева; Ели от организация “Приятели на котката” - Благодаря Ви!!
 Иван Илиев



Няма коментари: