Google Website Translator Gadget

петък, 18 февруари 2011 г.

Черна е осиновена!

Когато имаш подкрепата на страхотни хора тук, когато има професионалисти, на които да се довериш, когато и късметът изиграе своята роля, ДА, има шанс за всяко животинче.

За мен тази тема е още един знак да не се отказвам, дори и когато животинчето ми се струва 'неосиновимо'. Дано има повече подобни примери и това да стане правило.

И след тези словоизлияния, по същество: Черна остава във временния си дом за постоянно. Радостина и нейният приятел решиха, че няма да могат да се разделят с нея и ще я задържат. Вчера им бях на гости и съм изключително радостна и благодарна, че има хора като Радостина! И като naja0909 и всички, които помогнаха с календари, за да окажем подходящата помощ и лечение на Черна.

А тя ако знаете какава е станала - пухкава (хм-хм, и като козина, и като... как да го кажа за една дама... ами нисичка за килограмите си е). Раната отдавна се е затворила, по краищата има вече нова хубава козина.

Като поведение също се е променила - има някак самочувствие и проявява типичното котешко собственическо отношение. Радостина отиде някъде - Черна след нея. Пак си е разговорлива, уникално е, наистина можеш да общуваш с нея - казваш й нещо и тя "Мяу". Викаш я да дойде, и тя идва.

С Радостина единодушно решихме, че е куче в котешко тяло: дори обича да я чешеш по коремчето и маха с опашка, но не от раздразнение, а като че ли от радост (е, добре де, това последното може и да беше, защото й досадих да я гушкам). Разхожда се като господарка и постоянно търси внимание. Дори се смяхме, че ако дълго време гледат телевизия и не я галят, тя забелязва накъде им е насочено вниманието и чинно застава точно пред ТВ-то. Така де, не е ли по-важно нея да наблюдават!

Има и снимки, и клипчета, ще се опитам да ги кача довечера, заедно с отчета. Засега бързах да ви зарадвам.

Благодаря още веднъж на всички, които ни помогнаха с пари от календари, с позитивни мисли и внимание. Особено съм задължена на феята на Черна - naja0909. А на Приятели на котката и MechoPuh в частност - Качена снимка всичко това се случи благодарение на вас!

Имаме и един въпрос с Радостина, ако някой може да помогне: всяка сутрин, Черна прави джогинг и бесеене, за да поддържа форма. Само че заедно със совалките из апартамента, издава и едни виещи звуци. Определено не е свързано с негативно усещане (все ме е страх да не я боли нещо и затова да е толкова разгоролива, но ако имаше някакви вътрешни проблеми, щяха лекарите за забележат, пък и рентген и правихме...). Това е ок, ама действието се развива около 6.30 - 7.00 всяка сутрин и съседите не са очаровани. Та имате ли идеи какво можем да направим? Не искаме да я стресираме, Радостина и шътка и казва 'не', но нали ги знаете котките :) Радостина се интересува и е прочела доста, даже е намерила успкояващи каишки за котки, защото смятаме, че още свиква и е под напрежение. Но може да си й е просто черта на характера.

Ще се радваме много на идеи.

Няма коментари: