Google Website Translator Gadget

събота, 1 януари 2011 г.

ЧНГ от Черна!

Черна като цяло е добре, видяхме се и онзи ден, и вчера. Много е разговорлива и мила, може би е и неспокойна, вече не й се седи в клетка. Мяучи като пътува в кола, но ако й поговоря, се успокоява.

Беше на преглед и за второ мнение при любимите вет доктори, защото раната на гърба й не се затваря вече почти месец (около 5-6 декември се появи, още докато беше в първата клиника). Иначе петното на носа вече има мъх, което е много добра новина, ще видите на снимките.

Работната диагноза е, че раната на гърба не е причинена от гъбички. Хубавото е, че сравнявах със снимка от 18 декември и е явно, че за по-малко от 2 седмици се е позатворила. Само да предупредя, че линковете са към снимките и не са приятни :( За съжаление и мащабът е различен, но мисля, че се забелязва положителната промяна.

Възможно е кожата, където е раната да е некротизирала и това да затрудни още повече зарастването. Възможно е да е реакция към ваксината. А може и да има и още сачми, една да е заседнала под кожата и реално да причинява проблема. За съжаление няма как да се види на рентген. А може и да са гъби, които засягат кожата дълбоко.

Това, което ни остава, е да чакаме. Ако до седмица се повличе от новото лечение, това ще са добри новини (макар че няма да има гаранция дали пак няма да се отвори, особено ако е сачма). Ако не се затвори, в най-лошия случай ще се вземе материал за биопсия и ако трябва ще се оперира. Или ако са гъби, ще се лекува продължително и скъпо.

От Чочко знам, че не е никак разумно да се водят животни със слаб имунитет в различни клиники. Алтернативата е мазето ми, но там е близо до 0 градуса и много влажно. В нейното състояние това не е избор. Затова ще помоля за невъзможното - дали някой би й дал приемен дом след около 2 седмици? За нея ще е по-добре да няма друга котка.

Вижте клипче на черната хубавица колко е комуникативна, като куче.

Искам да благодаря изключително много на Esckarina, която пренасочи дарението си за Чочко към Черна и на naja0909, която ще дари парите от продажбата на котешки лот в полза на Черна.

Момичета, благодаря ви! Качена снимка
Покрила съм сметката на Черна в хотела до края на 2010та и съм платила за част от лечението й в момента.Прикачена снимка


Черна е в Добро Хрумване, ако някой иска да й се порадва и има път натам :)

Прикачена снимка 

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Няма коментари: