Google Website Translator Gadget

събота, 4 декември 2010 г.

Първа среща с Мелъни

Прикачена снимкаПрикачена снимка
Мелъни е на около 2 години, мила, спокойна и донякъде недоверчива към непознати. Кастрирана, предстои ваксина. Идеалната котка за стопани, които търсят тихо, търпеливо и уравновесено животно, което не е прекалено палаво или изискващо внимание. Социализирана с други животни. С малко думи: от домашните любимци, които ви влизат под кожата: излъчва доброта и спокойствие.

Нейната история: В началото на тази година около склада, където работи една добра жена - Румяна, се появява котка. На два пъти ражда, но първите котета ги крие и доста бързо изчезват. Има съмнения, че са отровени. Това е второто й котило за тази година.

Когато второто котило навършват около месец, котката ги изнася и ги оставя в краката на Румяна и тя започва да се грижи за тях там. Но се плаши да не им се случи нещо и ги прибира. Били са 6, едно починало, останалите ги осиновиха.

Дълго време се чудих дали да й пускам тема - не се надявахме някой да вземе пораснала котка. Алтернативата беше, ако не успеем да й намерим място, братът на жената, който живее на село и вече има 20 котки, да я вземе. Бях скептична за подобна опция, поне реших да се погрижа да я кастрираме, за да не се развъждат повече котета и да ги убиват като първото й котило.

В момента Мелъни е в приемен дом, но много скоро там ще се прави ремонт и тя няма да може да остане дълго. Така че, ако има някой силно желаещ да й даде приемен дом, няма да го връщаме :)

Ето и едно клипче от фотосесията на модела. И определено не обича да я снимат със светкавица :)


Прикачена снимка

Прикачена снимка

Няма коментари: